Fontos információ szállásfoglaláshoz

Kirándulások a környékben

Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény
A múzeum Kiskunmajsa város múltjához kötődő dokumentumokat, emléktárgyakat, valamint a paraszti életforma és népszokások jellegzetes tárgyait, népi- és képzőművészeti alkotásokat mutat be. Az állandó kiállításon szerepelnek még a Kiskunmajsán született és európai hírnevet szerzett grafikusművész, Konecsni György képzőművészeti alkotásai.
A múzeumhoz szorosan kötődik a Tájház, amely a város egyik legrégebbi, a Kiskunság jellegzetes népi építészeti emléke. A ház nyáron látogatható, megtekintéséhez a múzeumban kell bejelentkezni, ugyanis a város egy másik részén található.

’56-os Nemzeti Emlékmúzeum és Emlékkápolna
A múzeum, melyet Pongrátz Gergely alapított, az országban egyedülálló emlékhely. A múzeumban eredeti zászlók, fegyverek, térképek, fotók és dokumentumok, valamint az eseményt idéző festmények láthatók. Az épülettel átellenben kápolna épült 1956 valamennyi áldozatának emlékére, akiknek neveit márványtáblákon őrzik.

Római katolikus templom
A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére felszentelt, késő barokk stílusú templom 1762 és 1770 között épült, a 1805-1816-ig tartó időszakban átépítették, majd 1835-ben tornyát is megemelték.
A bővítés, illetve átépítés következményeként a templom különlegessége, hogy a főbejárat nem a torony alatt van, mint a templomoknál általában, hanem azzal szemben.

Mayossaszállás emlékmű
Az emlékoszlopot 2000-ben, Majsa előfalujának elpusztított lakossága emlékére állíttatta a Majsa Alapítvány. Az emlékmű helyén még a XX. század elején is álltak a kun település templomának romjai.

Sport, szabadidő:

Horgászat
Kiskunmajsán a horgászok több helyen is hódolhatnak szenvedélyüknek. A város keleti részén található a Marisi-tó, illetve a Jonathermál Motel és kemping területén is lehetőség van horgászatra. Az utóbbi horgásztó jellegzetessége, hogy télen sem fagy be.

Bodoglári ősgalagonyás és homokbuckák
A 720 hektáros igazi kiskunsági buckavidéket 1984-től védetté nyilvánították. A Kiskunmajsától északnyugati-délkeleti irányba rendeződött, meredek oldalú homokbuckák minden évszakban sok szépséget rejtenek a nyílt homokpuszta gyeppel és a gazdag cserjeszintű galagonyás-nyáras erdőfoltokkal. Legféltettebb állattani értéke a ritka ugartyúk, mely hazai állományának nagy része itt él.

Szank
– Gy. Szabó Béla (festő- és fametsző művész) gyűjtemény

Kiskunhalas
– Csipkeház
– Csillagvizsgáló
– Sáfrik-féle szélmalom

Hajós
– Pincefalu

Kecel
– Hadtörténeti Múzeum, Haditechnikai Park

Kiskőrös
– Petőfi szülőház és emlékmúzeum
– Közúti Múzeum

Kalocsa
– Paprikamúzeum
– Főszékesegyház
– Érseki Palota
– Érseki Kincstár
– Népművészeti Tájház

Szentkút
– Mária-kegyhely

Bugac
– A kiskunsági NP legnagyobb területe, ahol az Ősborókás mellett szikes tavak, láprétek és homoki erdők váltakoznak.
– Pásztormúzeum

Jászszentlászló
– Kézművesház

Kiskunfélegyháza
– Kiskun Múzeum
– Móra Ferenc Emlékház

Péteri-tó
A Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területe. A változatos adottságú halastó rendszer elsősorban madártani szempontból jelentős.

Tiszaalpár
– Árpádkori falurekonstrukció

Kecskemét
– Kossuth tér és a Belváros
– Városháza,
– Tudomány és Technika Háza (egykori zsinagóga)
– Cifrapalota
– Katona József Emlékház
– Vadaskert
– Népi Iparművészeti Múzeum
– Leskowsky Hangszergyűjtemény
– Magyar Fotográfiai Múzeum

Ópusztaszer
– Nemzeti Történeti Emlékpark

Szeged
– Belváros – Városháza
– Móra Ferenc Múzeum
– Pick szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
– Dóm tér és környéke
– Vadaspark
– Füvészkert

Aktuális események

hu_HU