Nyelvválasztó

Akciós ajánlat


Thermál Motel Kiskunmajsa
OTP Széchenyi Pihenőkártya
MKB Széchenyi Pihenőkártya

MKB Széchenyi Pihenőkártya

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További szállás kiválasztásaA megjegyzés maximum 200 karakteres lehet

Thermál Motel Kiskunmajsa

Tartalom

Mit vigyünk a strandra?

Mit tartalmazzon a strand starter csomag?

2012. június 20. szerda

Kiskunmajsa Gyógyfürdő és élményfürdőMinden nyáron újra és újra előkerül a strandszezon nagy kérdése, hogy mit is vigyünk magunkkal a strandcsomagban? Érdemes nagyon alaposan átgondolni, hogy vajon milyen tárgyakra, strandcikkekre lehet szükségünk ahhoz, hogy kikapcsolódásunk valóban kellemes legyen.

Nagyon fontos előre tudni, hogy a strandon milyen szolgáltatások érhetőek el: van-e lehetőség például napernyő, esetleg napágy bérlésére, be tudunk-e szerezni egy strandpapucsot vagy éppen törülközőt, ha szükségünk lenne rá. A szabadidős tevékenységek tekintetében szintén érdemes előzetes helyismeretre szert tennünk, hiszen ha van focipálya, akkor a focilabda sem maradhat otthon.


Az alapvető strandcikkek tekintetében érdemes még otthon összeállítanunk egy alapos, mindenre kiterjedő listát. Nézzük most a legfontosabb elpakolnivalókat:

  • A fürdőruha megléte elengedhetetlen a strandoláshoz, így az feltétlenül kerüljön a táskába.
  • A bőrünk megóvása érdekében mindenképpen szükséges a bőrünknek megfelelő napvédők bekészítése is.
  • A helyi adottságokat alapul véve egy vagy kettő nagyobb méretű pokróc vagy strandlepedő a kényelmes elheveredés érdekében.
  • A fürdések után nem árt, ha táskánk alján meglapul egy-két törölköző is a szárítkozáshoz.
  • A szolgáltatásoktól függetlenül nem árt egy pár üveg ásványvizet is magunkkal vinni, hiszen a legnagyobb forróságban az orvosok ajánlásával a napi 3-4 liter folyadék elfogyasztása kötelező.
  • Ha szerencsések vagyunk és pénztárcánk is elbírja, akkor a harapnivalókról a helyszínen fellelhető büfék kínálata gondoskodhat. Amennyiben kicsit szűkebb keretből gazdálkodunk, úgy érdemes már reggel otthon egy pár szendvicset, apróbb sós süteményt összekészíteni.
  • Ezeken túl jól jöhet még néhány keresztrejtvény, magazin, szórakoztató regény esetleg úti társasjáték a mártózások közötti szünetekben.


Strand kellékekA strand starter összeállítása természetes számos dologtól függ, mi most csak a legalapvetőbb dolgokat soroltuk fel. Amikor pici gyermek is van a családban akkor természetesen a csomag összeállítása némileg bonyolultabb és nem árt, ha egy teherautóval vagy legalább egy kombi gépjárművel is rendelkezünk.

Mindenkinek kellemes strandolást és jó fürdőzést kívánunk!