Nyelvválasztó

Akciós ajánlat


Thermál Motel Kiskunmajsa
OTP Széchenyi Pihenőkártya
MKB Széchenyi Pihenőkártya

MKB Széchenyi Pihenőkártya

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További szállás kiválasztásaA megjegyzés maximum 200 karakteres lehet

Thermál Motel Kiskunmajsa

Tartalom

A napozás szabályai

Mire figyeljünk oda napozáskor?


A napozásnak vannak aranyszabályai, amelyeket egészségünk érdekében érdemes betartani. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a nap káros sugarai ne érjék bőrünket, hiszen ezek miatt különböző betegségek alakulhatnak ki.

Napozás szabályaiTalán kevesen tudják, hogy a bőr öregedése összefüggésben van a bőrt érő káros hatásokkal, mint például a nap károsító sugaraival. A bőr hámrétegének festéktermelő sejtjei állítják elő a melanint, ez felel bőrünk színárnyalatáért. Napozás esetén ezeknek a sejteknek a száma megnő és természetesen a melanin is gyorsabban termelődik. Amikor bőrünk foltosodni kezd, az már biztos jele a bőr öregedésének. Egész életünk során nagyon érdemes odafigyelni a napozásra és a bőr öregedését minél jobban késleltetni. Ma már professzionális napozószerek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy megvédjük bőrünket a nap károsító hatásaitól.

Naptejet használjunk napozáskorMinél világosabb a bőrünk, annál jobban kell ügyelni a védelmére. A nyárra való ráhangolódáskor a napozással töltött időt mindig csak egy kevéssel növeljük meg, így egyenletesen szokhatunk hozzá a napsugarakhoz. Érdemes azonban minden alkalommal valamilyen fényvédő krémet használnunk, hiszen ezek elnyelik vagy szétszórják az UV sugárzást. A fényvédő krémek különböző faktorszámban kaphatóak, melyből mindig a bőrtípusunknak megfelelőt válasszuk. A nagyon világos bőrűeknek minimum 20-22-es, a világos bőrűeknek a 15-20-as, míg a sötétebb árnyalatú bőrrel rendelkezőknek a 10-15-ös faktorszám ajánlott.

Amikor naptej vásárlása előtt állunk, érdemes megnézni a fényvédő vásárlói tájékoztatóját és olyan minőségi terméket választani, amely E-vitamint, növényi olajokat és esetleg zsiradékokat is tartalmaz. Gyermekek esetében különösen fontos a minőségi készítmények mellett dönteni, amelyek a fent felsoroltakon túl titándioxidot vagy cinkoxid mikro-pigmenteket is tartalmaznak. Ezek a készítmények az UVA és UVB tartomány esetén is hatásos védelmet nyújtanak.

Mindenkinek kellemes napozást kívánunk!